≡ Menu

Laura de Grave

Laura illustratie

Hi, mijn naam is Laura de Grave (28). Ik ben freelance culinair journalist & creative. Na mijn studie Nederlandse taal & Cultuur werkte ik in de PR bij verschillende literaire uitgeverijen in Amsterdam (Querido, Athenaeum & Nijgh & Van Ditmar en Prometheus), tot ik erachter kwam dat ik liever met zelf schrijven en eten bezig was. Ik zegde mijn baan op en begon ‘Een kijkje in de keuken van’ restaurants en ambachten te nemen. Ik werd verliefd op ‘echte’ producten en nieuwsgierig naar de verhalen achter eten, gemaakt door die chef, dat boertje en die slager.

Vanaf het moment dat ik ben gaan freelancen heb ik veel ervaring opgedaan bij Jamie magazine als freelance redacteur/projectmanager, schreef ik o.a. voor Bouillon! Magazine F&L Publishing Group, Taste of Amsterdam en Cool Green Events. Als co-writer schreef ik diverse verhalen over food trucks voor het (kook)boek ‘Reizende Sterren’. Ik werkte samen met duurzame visexpert Bart van Olphen, (Fish Tales), die lid is van Jamie Oliver’s Food Tube family, aan het Albert Heijn Viskookboek en het kookboek Bart’s Fish Tales. Op het moment schrijf ik o.a. voor SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) lesmateriaal voor leerling chefs en gastheer/gastvrouw in de horeca.

Ik heb ruime ervaring in het bedenken, maken en schrijven van reportages, City Guides, interviews en artikelen, het verzamelen van beeld en informatie voor artikelen/rubrieken en het schrijven over nieuwtjes en gadgets op het gebied van food. Ik ben veel bezig met kookboeken maken, receptontwikkeling, foodstyling, koken, videoscripts en filmpjes. Als food creative ben ik daarnaast voortdurend op de hoogte van foodtrends en heb ik ervaring in fotografie en het maken van illustraties.

Ik sta er altijd voor open om samen met jou te koken, je te leren kennen en creatief te brainstormen (ik heb altijd een miljoen miljard ideeën die ik natuurlijk nooit allemaal zelf kan uitvoeren!) en natuurlijk sta ik ook open voor nieuwe, interessante klussen en reportages. Bel of mail me graag als je denkt dat ik iets voor je kan betekenen.

Hartelijke groet,

Laura de Grave
Freelance food writer & creative

laura_degrave -at- hotmail.com
+31 (0)6 25 244 235